Archief 2021

Nieuws

11 december

Hakselaar

Zaterdag 11 december komt de hakselaar.

Al een week eerder, vanaf zaterdag 27 november kun je je takken kwijt op het parkeer terrein in de vakken A of B. Houd op zaterdag 11 december de andere vakken C t/m F vrij voor de werkploeg en de hakselaar.

Leg svp geen doornige takken neer en ook geen wortelkluiten. Graag alle takken los op de stapels.

11 december

Winterwerkbeurt

Op zaterdag 11 december vindt de jaarlijkse winterwerkbeurt plaats: lekker en gezellig samen aan het werk! We verzamelen om 10.00 uur bij de kantine.

Moet je nog een werkbeurt inhalen? Of heb je zin om te helpen? De hakselaar komt rond 10 uur. We kunnen nog hulp gebruiken bij het hakselen van het snoeihout dat op het parkeerterrein is gelegd. Daarnaast is er ook nog ander werk te doen.
Vanaf 12.00 uur sluiten we de winterwerkbeurt net als eerdere jaren af met erwtensoep of vergetarische soep met brood in de kantine.

2,3 december

Toegankelijkheid OTV

Vanaf donderdag 2 december tot in de week erna vinden er asfalteringswerkzaamheden plaats op de paden van OTV.
- Het Egelpad wordt opnieuw geasfalteerd, incl. het aansluitende deel van het Hazepad bij Roomburg.
- Op het Wilgenpad wordt het asfalt langs diverse putten gerepareerd. Let op: het asfalt rond diverse putten is weggefreesd, waardoor de putten meer uitsteken.

Als gevolg hiervan is het op deze dagen niet mogelijk om met de auto de paden op te gaan. Het parkeerterrein blijft wel toegankelijk. en met de fiets en lopend het terrein op blijft mogelijk.

20 november

Algemene ledenvergadering

De jaarlijkse ALV vindt plaats op 20 november (niet 23 oktober) om 14:00 uur.
De vergaderstukken worden per email aan de leden toegestuurd

13 november

Afsluiten water

Op zaterdag 13 november (niet 6 november) wordt het water afgesloten op het complex ivm het einde van het seizoen. Dit gebeurt in de loop van de middag.
Wil je dan nog een kopje thee drinken? Vul je keteltje dan nog snel even op 5 november!

Laat na 7 november je leidingen leeglopen om bevriezing in de winter te voorkomen.

10 & 11 september

Bloemendag

Meer informatie volgt.

28 augustus

Zomerfeest

Na de onfortuinlijke Coronazomer van 2020 lijkt het lot voor de OTV-feestneuzen weer ten goede te keren. We hebben het plan opgevat 28 augustus 2021, van 16.00 uur tot 22.00 uur, weer een ouderwets gezellig zomerfeest te houden.
Dit jaar draait de maaltijd om hamburgers. Op de barbecue worden kip, rund en vegetarische burgers bereid. De feestgangers krijgen hierbij een broodje en kunnen vervolgens hun maalijd uitbouwen met een keur aan toppings en sauzen. Om tevens het jaargetijde te vieren wordt er vooraf een goedgevulde oogstsoep geserveerd.

Als gebruikelijk vragen we iedere bezoeker van 13 jaar of ouder zich aan te melden en vijf euro bij te dragen bij onze penningmeester (NL78 INGB 0001 2588 40 t.n.v. Onderlinge Tuinvereniging). Geef alsjeblieft wel aan hoeveel kinderen van 13 min je meebrengt. Inschrijven kan tot uiterlijk 21 augustus.
Heb je je in een eerder stadium opgegeven en nog niet betaald dan ook graag voor 21 augustus de betaling voldoen.

Daarnaast hebben we het verzoek per persoon een bord, bestek en soepkom mee te brengen. Voor de kinderen zal er weer een speelvuurtje branden.
Als vanouds zijn de ouders verantwoordelijk voor hopelijk uitblijvende blaartrekkende ongelukken.

De organisatoren van dit feest, komen in vrijwel gehele bezetting op zondag opruimen. Als je er de tijd voor wilt vrijmaken, dan ben je bijzonder welkom mee te helpen. Wil je dan bij de inschrijving aangeven dat je komt helpen? Het opruimen op zondag begint om 13:00 uur.

Ook tijdens het zomerfeest gelden de regels van de overheid ten aanzien van Corona. Heb je dieetwensen of andersoortige vragen stuur dan een mailtje naar otv.feest@gmail.com.

Graag tot ziens Tjaco, Hans, Carin en Marga.

31 juli

Honing slingeren

Op zaterdag 31 mei is er honing slingeren in de kantine.
Als je het leuk en/of interessant vindt om te zien hoe dat honing slingeren in zijn werk gaat en te horen van onze imkers hoe de bijen dat allemaal voor elkaar krijgen dan ben je van harte welkom om langs te komen. We verwachten wel dat je de anderhalve meter regel in acht neemt.
Natuurlijk zorgt de kantinecommissie voor koffie of een drankje.
Tot ziens zaterdag 31e, Hans en Mark (OTV imkers).

24 juli

Rommelmarkt

Ook afgelopen jaar je spullen uitgezocht? Nu is het tijd om deze te verkopen tijdens de OTV-rommelmarkt op 24 juli a.s. vanaf 12:00 uur. Voor €5 kun je een tafel reserveren en krijg je om 12:00 uur ook wat extra's....
Je mag van alles te koop aanbieden: tuin-gerelateerde of niet-tuingerelateerde spullen, broodjes, stekjes, cake.

En er is bovendien de mogelijkheid om je knoflook te laten roken: Hans van Ispelen neemt zijn rookoven mee en Jacco zorgt voor gezellige muziek.
Iedereen is welkom!
Zegt het voort en meld je op tijd (voor 17 juli) aan via otv.rommelmarkt@gmail.com. Je kunt de € 5 overmaken op rekeningnummer NL78 INGB 0001 2588 40 t.n.v. Onderlinge Tuinvereniging o.v.v. rommelmarkt.
Tot 24 juli!

17 juli

Opening OTV winkel

Zaterdag 17 juni is het dan zover. Na bijna negen maanden bouwen en vele jaren overleggen met de gemeente Leiden gaat Ton Guerain om 12 uur het winkelgedeelte van ons nieuwe verenigingsgebouw officieel openen.
Wij nodigen jullie van harte uit om dit mooie feit met ons mee te vieren. Na de opening zal de kantinecommissie voor een hapje en drankje zorgen en kunnen jullie een, naar wij hopen eerste, blik slaan in onze winkelruimte.
Heel graag tot ziens op zaterdag 17 juli.

20 juni

Open tuinendag thema "de eetbare tuin"

Het landelijke open tuinen-weekend georganiseerd door Groei & Bloei is dit jaar op 19 en 20 juni. In de regio Leiden zijn diverse tuinen te bezoeken. In juni staat op de website van Groei & Bloei (leiden.groei.nl) de lijst van deelnemende tuinen met een korte beschrijving, adressen en openingsijden.

Op zondag 20 juni (van 10.30 – 16.30 uur) wil OTV meedoen. Bezoekers zijn dan uitgenodigd om het complex te bekijken, de kantine is open en daar wordt informatie gegeven over het tuinieren bij OTV. Vanwege het thema "eetbare tuin" is in de kantine naast het gewone assortiment ook rabarbercake, verse aardbeien, paardenbloemgelei en muntthee.

Het thema is dit jaar de eetbare tuin. Naast een wandeling over het complex is het de bedoeling dat een aantal tuinen is te bezoeken. Deze worden aangegeven op een plattegrond en met een bordje in de heg. De leden kunnen de bezoekers rondleiden en vertellen over de bijzonderheden van hun tuin of de bezoekers zelf de tuin laten bekijken. Onze deelnemende tuinen kun je vast "voorbekijken" in de extra otvaria.

19 juni

Algemene ledenvergadering

De jaarlijkse ALV vind weer digitaal plaats en wel 19 juni om 14:00 uur.
De vergaderstukken worden per email aan de leden toegestuurd.

Algemeen

Corona

Hou je bij OTV aan de coronamaatregelen van de overheid.
Op je tuin gelden dezelfde regels als thuis. Werkbeurten en ander vrijwillerswerk, activiteiten en kantineopenstelling vinden plaats conform deze regels.

8 mei

Schilder- en klusdag kantine

De kantine heeft een opknapbeurt nodig. De buitenkant heeft dringend behoefte aan een verfbeurt en er moeten reparaties gedaan worden.

Op 8 mei starten we met het opschuren van de buitenwanden en deze opnieuw schilderen. We willen ook het terras opfrissen: kapot meubilair weg, banken schilderen, nieuwe tafels in elkaar zetten, e.d.

We beginnen om 9.30 uur. En voor de lunch wordt gezorgd.

Vind je het leuk om te helpen? We kunnen nog vrijwilligers gebruiken.

24 april

Hakselaar

Op 24 april komt er ook weer een hakselaar langs voor het snoeiafval. Vanaf zaterdag 17 april kun je je takken kwijt op vakken A en B van het parkeerterrein. Geen bramen of andere doornige takken, geen wortelstokken maar takken los aangeleverd.
Houd op die zaterdag 24e svp. de vakken C t/m F vrij voor de hakselaar en de werkploeg.

Je kunt ook van een deel van je snoeiafval handzame bosjes maken. Ze met een ijzerdraadje vastbinden en onder je heg leggen. Ideaal als huisvestiging voor allerlei insecten zoals onder andere de oorworm. Deze oorworm is een belangrijke vijand van de bladluis.

30 maart

Bijentelling

De werkgroep 'TuinenNatuurlijk!' van IVN-Leiden organiseert in aanloop naar de nationale bijentelling op 17 en 18 april een online bijeenkomst op 30 maart "maak van je tuin een bijenparadijs". OTV-tuinders zijn daar ook van harte welkom.

Die online bijeenkomst is op 30 maart 20.00-21:00 uur. Je kunt je daarvoor opgeven bij Jolanda de Vries per email tuinennatuurlijk.ivnleiden@gmail.com

Meer informatie vind je in de bijlage.

27 maart

Water aansluiting

27 maart is het weer zover: dan gaat de waterkraan weer open. Let er op dat alle kranen in je huisje en schuur dicht staan. Dat voorkomt een hoop dweilwerk.

 

Wat was het nieuws in 2023 / 2022 / 2020 / 2019 / 2018 / 2017 / 2016 / 2015 / 2014 / 2013?